Login

Om bij het besloten gedeelte van de site te komen moet u inloggen met uw e-mailadres.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

Willem Frederik

Kapittel Willem Frederik werd in 1833 opgericht, groeide hard en had eind 1969 honderdzeven leden. Vooraanstaand lid van het Kapittel was Prins Marinus ten Cate, die Grootmeester van de Hoge Graden was van 1955-1962. Willem Frederik is een warm Kapittel. 

Essentie van Liefde

In de Rozenkruis inwijding betreedt de Kandidaat een transformatie pad van Liefde wat hem voert voorbij zijn zintuigelijk denken; Zijn ziel wordt beroerd. De emotionele inleving van de officieren is steeds weer voelbaar en geven de verheffingen een diepe emotionele gevoelswaarde. Je ervaart dat er werkelijk iets met je gebeurt. De essentie van de Liefde komt sterk naar voren.

Bijeenkomsten

De inwijdingen worden gehouden op vrijdagavonden in het Logegebouw te Amstelveen, Amsterdamseweg 168-170. Inwijdingen beginnen om 19.30 en worden gevolgd door een Prinsenmaal.

Daarnaast houden wij ook Rondes, studiebijeenkomsten. In een volgende Ronde zullen we dieper ingaan op de inhoud en beleving van de inwijding volgens de Fama Fraternitatis en Christian Rozenkreuz.

U bent van harte welkom om daaraan deel te nemen. U kunt U melden bij onze Kanselier.