Login

Om bij het besloten gedeelte van de site te komen moet u inloggen met uw e-mailadres.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

Silentio et Fide

Het Kapittel werd geïnstalleerd op 25 oktober 1958. De naam is gelijk aan het motto van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden. De geschiedenis van het Kapittel is beschreven in het jubileumboekje ‘Arbeid in de verheven graad van het Rozekruis’, dat in eerste druk verscheen in 2008. Een digitale vierde druk zal binnenkort in een link voor mede-kapittelleden worden toegankelijk gemaakt en op aanvraag beschikbaar worden gesteld. Naast tekst over historie en heden, gedichten en eigen ervaringen van leden is het boekje (100 pag.) rijk geïllustreerd met afbeeldingen en schilderijen.

Zegel van silentio et fide
Zegel van Kapittel Silentio et Fide

Over ons

Ons Kapittel bestaat uit leden van meerdere loges uit Den Haag en omstreken, van elders uit de randstad en ook een tiental uit Vlaanderen. Deze verscheidenheid is kenmerkend voor Silentio et Fide; evenals de goede harmonie en de zelfwerkzame inzet van oud en jonger. Het Kapittel telt ongeveer 45 leden. 

De graad zien wij en vele andere kapittels als de bekroning van de vrijmetselarij. Wij streven telkenmale naar een perfecte uitvoering van het rituaal. Wij werken met het rituaal Boerenbeker. 

Bijeenkomsten

Wij komen doorgaans de derde zaterdag van de maand om 11 uur bijeen met uitzondering van mei, juli en augustus en soms valt er nog een bijeenkomst weg i.v.m. feestdagen. Visiteurs zijn van harte meer dan welkom.

Dit jaar 2023 vieren wij op zaterdag 21 oktober ons 65-jarig jubileum met een speciale zitting uiteraard met de verheffing van een meester vrijmetselaar en aansluitend een feestelijk Prinsenmaal. 

Werktafel

Januari – Nieuwjaarsronde
Februari – Verheffing 
April – Verheffing 
Juni – Onbekend
September – Onbekend 
Oktober – Verheffing en Jubileum 
November – Onbekend 
December – Ronde en bestuursverkiezing

Contact

Bent u Soeverein Prins en heeft interesse om ons Kapittel te bezoeken? Neem dan contact op met de Kanselier. Heeft u interesse om zich aan te sluiten bij ons Kapittel? Dan ontvangt de Kanselier graag uw verzoek.