Login

Om bij het besloten gedeelte van de site te komen moet u inloggen met uw e-mailadres.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

L’Union Provinciale


Het Kapittel L’Union Provinciale (LUP) is een zelfstandige vereniging van leden van de “Orde van Vrijmetselaren onder het Hoofdkapittel der Hoge Graden in Nederland”. Het Kapittel heeft haar zetel in Groningen.

Op 4 maart 1778 ontstond de Schotse Loge L’Union Provinciale als onderdeel van de symbolieke loge met dezelfde naam. De Schotse Loge ontwikkelde zich tot het kapittel L’Union Provinciale. 

De ontwikkeling van het Kapittel staat uitvoerig beschreven in het boek van Br∴ J.H. de Sitter. Het boek geeft niet alleen een uitstekend beeld van de gebeurtenissen, doch ook van de sfeer in het kapittel en van wat men toen van belang achtte.

Zegel van L’ Union Provinciale

Het kapittel telt bijna 70 leden, afkomstig uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en uit Duitsland.

Logegebouw in Groningen

Bijeenkomsten

Het Kapittel verricht haar werkzaamheden op de zaterdag in het Logegebouw te Groningen. Per werkjaar (september-april) vinden er gemiddeld 4 inwijdingen plaats. Per inwijding vindt de opname van 1 Br∴ plaats. De inwijdingen beginnen om 10.30 uur. Na afloop van de inwijding vindt de gebruikelijke Prinsenmaal plaats. De bijeenkomst wordt meestal rond 15.00 uur beëindigd. 

De algemene ledenvergadering, dit in combinatie met het opleveren van een bouwstuk, vindt in het voorjaar plaats in het Logegebouw van Assen. 

Gegevens

Visiteurs zijn van harte welkom om een inwijding bij te wonen. U kunt zich aanmelden via de Kanselier

Neem hier contact met de kanselier op.