Login

Om bij het besloten gedeelte van de site te komen moet u inloggen met uw e-mailadres.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

Kapittel Het Rozekruis

In het Dal Kampen werkt ons Kapittel het Rozekruis alweer bijna tien jaar. Het is een gemotiveerde groep met een grote passie voor ons rituaal. Het thema ‘De liefde’ heeft zonder uitzondering alle ingewijde Broeders diep ontroerd. Dat het niet alleen bij woorden en opvoering rituaal blijft, bewees Coronatijd. Die periode heeft ons niet alleen bijeen gehouden maar ook nader tot elkaar gebracht. Tijdens online bijeenkomsten kwamen we veel meer aan de weet van elkaars wel en wee. Persoonlijke achtergronden gaven meer inzicht in onze drijfveren.

Zegel van Kapittel ‘Het Rozekruis’

Bijeenkomsten

Ongeveer twintig leden is ons Kapittel Rijk en gemiddeld verschijnt zo’n 75% van deze groep op onze bijeenkomsten die altijd op zaterdagmorgen plaats vinden. Ook inwijdingen sluiten we dan op zijn laatst aan het begin van de middag af. We komen samen op de derde zaterdagen in januari, maart, mei, september en november. Aanvang 10.00 uur, Boven Nieuwstraat 36, Kampen

Klik hier om de werktafel te bekijken

Geschiedenis

Ons Kapittel is tien jaar geleden opgericht omdat in de directe omgeving niet meer in deze mooie graad kon worden gewerkt. De oprichters, gepassioneerde Vrijmetselaren met een bijzondere sterke band met onze werkwijze ontdekten spoedig dat er voldoende draagvlak was de stap te zetten. Het toenmalige hoofdbestuur consacreerde in oktober 2012 ons Kapittel. Inmiddels mogen wij ons verheugen over het feit dat wij jaarlijks nieuwe leden opnemen en een vast ledental van ongeveer 20 Broeders in de registers hebben vermeld. 

Gegevens

Visiteren is een feest. Geen Kapittel is hetzelfde en er zijn altijd verschillen in cultuur, opvoering rituaal en sfeer. Ons Kapittel ontvangt u graag en biedt u de maaltijd aan vanuit het adagium dat een gast een geschenk van de liefde is. Meldt u zich vantevoren wel even aan. Dat kan natuurlijk bij de Kanselier: 

Neem hier contact met de kanselier op.