Login

Om bij het besloten gedeelte van de site te komen moet u inloggen met uw e-mailadres.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

Kapittel Gooi en Eemland


Het Kapittel Gooi en Eemland is gevestigd in het Dal Hilversum. Het Kapittel komt de eerste woensdag van de maand bijeen vanaf oktober tot en met juni, met uitzondering van januari. Het ledental ligt de laatste jaren tussen de 30 en 35 broeders.

Het Kapittel is opgericht op 25 oktober 1924. Toen waren in het Gooi alleen de loges De Gooische Broederschap (1896) en In Vrijheid Eén (1917) gevestigd. De leden van het Kapittel kwamen destijds voornamelijk uit Loge De Gooische Broederschap. Na de oprichting in 1932 van de Loge Eemland in Baarn kwamen er ook broeders uit die Loge naar het Kapittel. Nadien werden in Hilversum nog twee Loges gesticht: Opgang (1950) en Wolfgang Amadeus Mozart (1964). De leden van het Kapittel komen tegenwoordig vooral uit de drie Hilversumse loges en Loge Eemland. 

Logegebouw in Hilversum

Bijeenkomsten

Het Kapittel komt bijeen in het mooie logegebouw van Hilversum aan de Oude Enghweg 19 vlak bij het beroemde Raadhuis. De inwijdingen zijn bijzonder sfeervol en de andere bijeenkomsten, de ronde’s, leveren diepgaande gedachtewisselingen op.

Gegevens

Ons Kapittel heeft altijd een gezellige ontvangst. De rituaaluitvoering geschiedt immer na een gedegen voorbereiding en wordt steeds gevolgd door een goed aperitief en een gezellig Ridder/Prinsenmaal. Kortom………visiteren bij ons Kapittel is en goede zaak.

Neem hier contact met de kanselier op.