Login

Om bij het besloten gedeelte van de site te komen moet u inloggen met uw e-mailadres.

Aanmelden voor bestaande gebruikers

De Eenhoorn

Ons kapittel is gevestigd in het dal Eindhoven. Op 29 maart 1980 is het kapittel op verzoek van de broeders H.J.C. Hagebeuk, M. le Mahieu, J. Buwalda, G.L. Prinsen, M.C. Heerens, J.G. Piet en J.C.C. Bolsius geconsecreeerd in het ordegebouw in Den Haag, ofwel op de 5e dag van de 4e maand van het 33ste jaar van het 60ste Grootmeesterschap. 

Ons kapittel telt zo’n 40 leden.

Bijeenkomsten

Het kapittel komt normaliter zes maal per jaar bijeen. Drie maal voor een inwijding op een zaterdag in het logegebouw aan de Potgieterstraat 41 te Eindhoven. Drie maal voor een ronde, die meestal op woensdagavond valt en op een nader te bepalen plek plaatsvindt.

Inwijdingen op zaterdagen in het logegebouw aan de Potgieterstaat te Eindhoven:

23 maart 2024
15 juni 2024
26 oktober 2024

Rondes op woensdagen in het Oude Wandelpark te Valkenswaard:

17 april 2024​​ (tevens jaarrekening thesaurier en jaarverslag kanselier)
11 september 2024

Ronde, tevens Algemene Ledenvergadering in het logegebouw aan de Potgieterstraat te Eindhoven:

4 december 2024

Over

Zegel van Kapittel de Eenhoorn

Bij het bestuderen van de alchemie ontmoet men de Eenhoorn, evenals de Phoenix, een fabeldier. Volgens de mythe is de Eenhoorn geschapen uit een handvol aarde. De aarde die zijn moeder en voedster is. De Eenhoorn staat voor onder andere zuiverheid en genade en al stervend schenkt de eenhoorn zijn liefde. Maar onze Eenhoorn staat nog fier overeind, evenals ons kapittel.

De tekst Nutrix Eius Terra Est betekent: De Voedster ervan is de aarde

Gegevens

Visiteuren zijn bij ons altijd van harte welkom. Niet alleen bij een inwijding, maar ook bij een ronde. Wij verzoeken deze zich vooraf met de kanselier in verbinding te stellen teneinde nader af te spreken.